Επίπεδα
Η καλύτερη επιλογή για την εκμάθηση ξένων γλωσσών

Εξετάσεις Γλωσσομάθειας

 

Σύμφωνα με την κλίμακα επιπέδων γλωσσομάθειας που έχει ορίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης η οποία αναφέρεται στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR), η αξιολόγηση και πιστοποίηση της γνώσης μιας ξένης γλώσσας γίνεται σε έξι επίπεδα.

link: http://www.cambridgeenglish.org/gr/exams-and-qualifications/cefr/

 

 

Επίπεδο Α1 «Στοιχειώδης γνώση της ξένης γλώσσας»

Ο μαθητής είναι σε θέση να κατανοεί και να χρησιμοποιεί εκφράσεις της καθημερινής ζωής προκειμένου να ικανοποιήσει βασικές και συγκεκριμένες ανάγκες. Επίσης, μπορεί να συστήνει και να συστήνεται και να δίνει ορισμένες προσωπικές πληροφορίες. Συνομιλεί και κατανοεί κάποιον που μιλάει καθαρά και αργά.
Διπλώματα για τα οποία μπορείτε να προετοιμαστείτε και να πετύχετε μαζί μας
Αγγλικά Young Learners Starters, Movers – Cambridge / Γαλλικά DELF A1

 

Επίπεδο Α2 «Βασική γνώση της ξένης γλώσσας»

Ο μαθητής είναι σε θέση να κατανοεί και να χρησιμοποιεί εκφράσεις συχνής επαναληψιμότητας για να επικοινωνήσει με στόχο την ανταλλαγή βασικών πληροφοριών σε γνώριμα θέματα και καταστάσεις ρουτίνας. Μπορεί να αναφερθεί στο παρελθόν του, την ιστορία του με απλές κουβέντες και να μιλήσει για το άμεσο περιβάλλον του.
Διπλώματα για τα οποία μπορείτε να προετοιμαστείτε και να πετύχετε μαζί μας
Αγγλικά Young Learners Flyers ή KET – Cambridge / Γαλλικά DELF A2

 

Επίπεδο Β1 «Μέτρια γνώση της ξένης γλώσσας »

Ο μαθητής είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τη γλώσσα για να αναφερθεί σε καταστάσεις που συναντά κανείς στο χώρο της δουλειάς, του σχολείου, στις δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου, κτλ. Έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε καταστάσεις που μπορεί να κληθεί να χειριστεί σε κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό. Είναι ικανός να γράψει ένα κείμενο στο οποίο, με απλά λόγια, θα αναφερθεί σε θέματα που του είναι οικεία. Μπορεί να μιλήσει για τις εμπειρίες του, τα όνειρα του, τις φιλοδοξίες και τα σχέδιά του και να εκφράσει και αιτιολογήσει τη γνώμη του.
Διπλώματα για τα οποία μπορείτε να προετοιμαστείτε και να πετύχετε μαζί μας
Αγγλικά PET - Cambridge / Γαλλικά DELF B1

 

Επίπεδο Β2 «Καλή γνώση της ξένης γλώσσας »

Ο μαθητής είναι σε θέση να κατανοεί σύνθετα κείμενα ως προς τα βασικά σημεία και τις κεντρικές ιδέες του, είτε αυτό πραγματεύεται συγκεκριμένα είτε αφηρημένα θέματα. Κατανοεί και συνομιλεί με σχετική άνεση και φυσικότητα με κάποιον που είναι φυσικός ομιλητής της γλώσσας. Είναι ικανός να γράψει ένα κείμενο στο οποίο θα εκφράσει τη γνώμη του πάνω σε ένα θέμα αναπτύσσοντας τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κάθε επιλογής.
Διπλώματα για τα οποία μπορείτε να προετοιμαστείτε και να πετύχετε μαζί μας
Αγγλικά FCE - Cambridge, ECCE - Michigan, ESB - English Speaking Board / Γαλλικά DELF B2

 

Επίπεδο Γ1 «Πολύ καλή γνώση της ξένης γλώσσας »

Ο μαθητής είναι σε θέση να κατανοήσει σε βάθος κείμενα μεγάλα, απαιτητικά και να αντιλαμβάνεται τα σημεία όπου πρέπει να αντλήσει συμπεράσματα και να εντοπίζει τα υπονοούμενα. Εκφράζεται με άνεση, αυθορμητισμό και αποτελεσματικότητα για θέματα που σχετίζονται με το κοινωνικό, ακαδημαϊκό και επαγγελματικό του περιβάλλον. Τα κείμενα που παράγει, τα οποία πραγματεύονται σύνθετα ζητήματα, είναι σαφή, καλά δομημένα, με συνοχή και τους απαραίτητους μηχανισμούς οργάνωσης και σύνδεσης.
Διπλώματα για τα οποία μπορείτε να προετοιμαστείτε και να πετύχετε μαζί μας
Αγγλικά CAE - Cambridge, ALCE - HAU / Γαλλικά DALF C1

 

Επίπεδο Γ2 «Άριστη γνώση της ξένης γλώσσας »

Ο μαθητής μπορεί να κατανοήσει με άνεση σχεδόν ό,τι διαβάσει ή ακούσει και να χρησιμοποιήσει αυτές τις γραπτές ή προφορικές πληροφορίες για να παράγει μια συνεκτική και περιληπτική παρουσίασή τους βασισμένη σε γεγονότα και επιχειρήματα. Εκφράζεται σε σύνθετες καταστάσεις με αυθορμητισμό, εύστοχα, λαμβάνοντας υπόψιν ακόμη και λεπτές σημασιολογικές αποχρώσεις.
Διπλώματα για τα οποία μπορείτε να προετοιμαστείτε και να πετύχετε μαζί μας
Αγγλικά CPE - Cambridge, ECPE – Michigan, ESB - English Speaking Board / Γαλλικά DALF C2

Ανακοινώσεις

Στοιχεια Επικοινωνιας

  •  Αφεντούλη 6
    Πειραιάς 18536
  •  +30 210 4524343
  •  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενημέρωση Γονέων